Automobilist aangehouden na mishandeling van fietser in Diepenveen

De politie heeft vanmorgen een automobilist aangehouden voor het mishandelen van een fietser op de Dorpsstraat in Diepenveen. De fietser en de automobilist hadden ruzie gekregen over een verkeersongeval, waarbij de fietser viel en een hoofdwond opliep. De fietser, een oudere man, gaf de automobilist de schuld van zijn val.

Volgens het slachtoffer kwam de auto met dusdanig hoge snelheid langs gereden, dat hij ervan schrok en vervolgens viel. De auto en de fietser hebben elkaar bij het passeren niet geraakt. De automobilist stopte na het ongeluk, waarna de oudere man zijn beklag deed over het rijgedrag van de automobilist. De automobilist was hier niet van gediend van de verwijten en werd boos. Het conflict escaleerde uiteindelijk in fysiek geweld, waarbij de automobilist de fietser zou hebben mishandeld.

De politie kwam na melding van het conflict met vier wagens ter plaatse. Agenten moesten alle zeilen bijzetten om de agressieve automobilist in bedwang te houden. Hij is daarop aangehouden en mee naar het bureau genomen.

De fietser werd in de ambulance aan hoofdletsel behandeld en is daarna naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig de verwondingen zijn die het slachtoffer opliep als gevolg van de val en de mishandeling is niet bekend.

Tijdens het incident kwam een familielid van de automobilist verhaal halen en zich met de situatie bemoeien. Hij is door de politie weggestuurd.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...