Autobranden in Zwolle en Deventer, politie onderzoekt brandstichting

Bron: RTVOost
Foto: © News United / Rens Hulman

Twee auto’s zijn afgelopen nacht in Deventer en Zwolle verwoest door branden. De politie is in beide gevallen een onderzoek gestart naar mogelijke brandstichting.

Rond tien voor half twee werd aan de Alm in Zwolle alarm geslagen vanwege een autobrand. Hoewel de brandweer er snel bij was en het vuur vlot onder controle was, moest een auto als verloren worden beschouwd en raakte een andere auto beschadigd. De politie gaat vandaag aan de Alm en omgeving onder meer buurtonderzoek doen om sporen te vinden en mogelijke getuigen te achterhalen.

Auto aan Frederik van Blankenheimstraat Deventer in lichterlaaie

In Deventer schrokken om twee uur mensen aan de Frederik van Blankenheimstraat wakker van knallen. Toen ze naar buiten keken zagen ze een auto in lichterlaaie staan. Mogelijk werden de knallen veroorzaakt door autobanden of airbags die kapot klapten.

Toen de brandweer aankwam was er al geen redden meer aan. De brandweer heeft eerst auto’s aan de andere kant van de straat nat gemaakt om deze te beschermen en bluste daarna de inmiddels compleet vernielde auto die in brand stond.

Net als bij de autobrand in Zwolle wordt bij deze autobrand in Deventer brandstichting niet uitgesloten.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...