Arriva update treinongeval Dalfsen

De dag na het ongeval met een van onze treinen in Dalfsen is de verslagenheid om de omgekomen machinist groot. Onze zorg gaat vandaag uit naar de opvang van zijn naaste collega’s op de Vechtdallijnen en ook naar alle andere collega’s in het hele land die geschokt zijn door het overlijden van een collega-machinist. Daarnaast is er ook contact met de nabestaanden. Het medeleven dat wij ontvangen, bijvoorbeeld via social media, is groot. Wij zorgen ervoor dat deze steunbetuigingen aan de nabestaanden worden overhandigd.

De trein wordt vandaag geborgen en naar alle waarschijnlijk overgebracht naar onze werkplaats in Meppel, daar wordt de trein onderzocht. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht door de Onderzoeksraad voor Veiligheid, Inspectie Leefomgeving & Transport, ProRail en Arriva. Lopende het onderzoek kunnen wij hier geen uitspraken over doen.

Het traject tussen Zwolle en Ommen blijft de komende dagen gestremd vanwege herstelwerkzaamheden aan het spoor. Arriva zet snel- en stopbussen in om de reizigers te vervoeren. Deze dienstregeling kunnen reizigers raadplegen op vechtdallijnen.nl. Reizigers uit Emmen, Coevorden en Hardenberg die richting de randstad reizen kunnen omreizen via Mariënberg-Almelo. Op dit traject wordt de komende 3 dagen een halfuursfrequentie gereden. In Almelo kunnen reizigers dan overstappen op de Intercity naar de randstad.

Dienstregeling
Er rijden treinen tussen Emmen en Ommen. Tussen Ommen en Zwolle worden bussen ingezet. Met ingang van woensdag 24 februari wordt volgens een gecombineerde trein-/busdienstregeling gereden. Tussen Emmen en Ommen rijdt er 1 keer per uur een stop- en 1 keer per uur een sneltrein. Tussen Ommen en Zwolle worden snel- en stopbussen ingezet. Deze bussen rijden 2 keer per uur. De spitsdienst die normaliter op het traject rijdt komt te vervallen. Afhankelijk van de bestemming moeten reizigers rekening houden met circa 30 minuten extra reistijd.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...