De colleges van B & W van Apeldoorn, Voorst en Deventer zijn bereid om een lening te verstrekken aan de Luchthaven Teuge.


Apeldoorn – Stedendriehoek college’s willen Teuge 1,4 miljoen lenen

Het bedrag van 1,4 miljoen is bestemd om de acute financiële problemen van het vliegveld te overbruggen. Een grotere lening met het oog op uitbreiding van de luchthaven is nog niet aan de orde. De Apeldoornse PvdA wethouder Fokko Spoelstra maakte bekend dat zijn college van B & W de lening wil verstrekken.

Zijn collega’s in Deventer en Voorst hebben zich eveneens op dat standpunt gesteld, zegt Spoelstra. In Zutphen is die beslissing nog niet genomen en praat het college er maandag over. De Luchthaven Teuge had aangegeven 4,4 miljoen euro nodig te hebben. In april stelde het Apeldoornse college de gemeenteraad voor om voor dat gehele bedrag een lening te verstrekken.

Dat leidde echter niet tot besluitvorming in de gemeenteraad. Op basis van de gepresenteerde stukken vond de raad het lenen van 4,4 miljoen euro een stap te ver. Eerst wil de raad onderzoeken of de plannen van de luchthaven wel realistisch zijn.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...