In het Deventer Ziekenhuis werkt eenmaal per twee weken een oncologisch gynaecoloog die participeert in de behandeling van vrouwen met gynaecologische kanker,, waaronder eierstokkanker. Het ziekenhuis garandeert daarmee uitstekende zorg voor deze patiënten.

AMC arts opereert eierstokkanker in Deventer

Spreekuur
Sinds dit jaar is dr. M.S. Schilthuis, oncologisch gynaecoloog verbonden aan het AMC, eenmaal per twee weken in het Deventer Ziekenhuis werkzaam. Het bijzondere is dat Schilthuis niet alleen samen met de Deventer gynaecologen patiënten met eierstokkanker opereert, maar ook een speciaal spreekuur heeft voor vrouwen met o.a. eierstokkanker. De behandeling van deze patiënten vindt altijd plaats in overleg met de afdeling oncologische gynaecologie van het AMC.
Het Deventer Ziekenhuis beschikt hiermee over een uitstekend loket voor oncologisch gynaecologische zorg in de regio.

Gespecialiseerd
Eierstokkanker is moeilijk te behandelen omdat in een vroeg stadium de uitzaaiingen vaak lastig te vinden zijn. Soms leidt dat ertoe dat de patiënt ten onrechte geen chemotherapie krijgt. Het samenwerkingsverband tussen de Deventer gynaecologen, medisch oncologen en de gespecialiseerde oncologisch gynaecoloog levert een uitstekende kennis en kunde om de ernst van de aandoening goed in te schatten. In het Deventer Ziekenhuis worden per jaar enkele tientallen patiënten met eierstoktumoren behandeld, ongeveer 15 blijken uiteindelijk eierstok kanker te hebben..

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...