Alsnog een AZC in Raalte? D66 is onder voorwaarden niet tegen

“Ik sta er niet anders in dan de vorige keer toen het COA met een verzoek naar de gemeente kwam: positief.” Dat schrijft fractievoorzitter Bert Terlouw van D66 als antwoord op onze vraag of COA in Raalte kan aankloppen vooor een extra AZC. Er is namelijk weer gebrek aan ruimte voor opvang.
OpinieInSalland heeft de vraag aan alle fractievoorzitters van Raalgte en Olst-Wijhe voorgelegd. De andere partijen hebben nog nie geantwoord. Ook vroeger we burgemeester Dadema naar zijn mening. Maar hij waagt zich “voorlopig niet aan opiniestukken. Dat is meer voor politici of wethouders.” Wethouder Wout Wagenmans: “Wat voor de burgemeester geldt, geldt ook voor de wethouders. Als wethouder spreek ik namelijk ook namens het college. Als er een verzoek van het COA komt zal het college in samenspraak met de raad en de bewoners tot een standpunt komen.”

Bert Terlouw: “Ik deel de opvatting van Wethouder Wout Wagenmans. Dat proces ging de vorige keer ook prima trouwens.  Wel wil ik eraan toevoegen dat het proces wel klip en klaar onder dezelfde financiële condities moet gaan dan de vorige keer. Dat wil zeggen ; Gemaakte voorbereidingskosten die de gemeente maakt zodra er een vraag komt van het COA voor een AZC in Raalte tot het moment van feitelijke realisering (of het ineens van COA-wege afblazen zoals de vorige keer gebeurde)  zullen ten alle tijden helemaal en volledig aan de gemeente Raalte vergoed moeten worden door het Rijk.

Bert Terlouw voegt hier en hier artikelen toe van hoe de partij er de vorige keer instond.

Het bericht Alsnog een AZC in Raalte? D66 is onder voorwaarden niet tegen verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...