Het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo hoopt dinsdagmorgen te kunnen zeggen of de 25-jarige man, die vrijdag in Almelo een vrouw doodschoot en daarna zichzelf doodde, daarvoor zijn dienstwapen heeft gebruikt.

Almelo – OM Almelo: snel meer over gebruik dienstwapen

De man was een politieagent in opleiding. Dat heeft een woordvoerster van het OM maandag gezegd. Bij de plek waar de schutter zichzelf doodschoot is vrijdag een dienstwapen gevonden. Maar onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut moet bewijzen of hij dat wapen inderdaad heeft gebruikt, aldus de woordvoerster.

Aanvankelijk zou het NFI pas eind van deze week met het resultaat van het onderzoek komen, maar er is meer spoed achter gezet. Het OM denkt niet dat morgen al duidelijk is of de cassière van de supermarkt ook met het dienstwapen is doodgeschoten. Hoewel duidelijk lijkt dat de schutter en het 18-jarige meisje elkaar kenden, was dat maandag volgens het OM nog niet officieel bevestigd. Evenmin is meer bekend over aankondigingen die de man op Facebook zou hebben gedaan. De politie Twente doet samen met de rijksrecherche onderzoek, aangezien de schutter bij de politie werkte.

Over Salland TV

x

Check Also

Toneelvereniging in Olst naarstig op zoek naar het zusje van Anne Frank

Ben jij een vrouw tussen de 18 en 30 jaar en heb ...