Academy of Dance – Music Meeting

Een aantal maanden geleden vroeg een van de leden van Palletparty zich af ‘waarom’ zij Palletparty eigenlijk organiseerden. Waarom een Palletparty? Het hoeft geen complete filosofie te zijn, maar een reden waarom je iets doet is toch wel van belang. Hij bedacht zich dat toen Palletparty begon ze alleen maar elektronische muziek wilden aanbieden. Voornamelijk omdat andere regionale feesten voornamelijk bands en/of feest dj’s aanboden.

Tevens wilden ze de regio kennis laten maken met bepaalde minder bekende muziekstijlen, zoals Techno, Hardstyle, Drum&bass etc. De regio kennis laten maken met elektronische muziekstijlen is anno 2015 niet meer nodig. Dj’s draaien overal in de regio en de dansmuziek domineert de top 40. Hij bedacht zich dat Palletparty zich misschien wel op een andere manier hard kon blijven maken voor elektronische muziek, ditmaal niet gericht op het publiek, maar op de artiesten/organizers door middel van een beurs. Een beurs die verschillende facetten van elektronische muziek bestrijkt. Het produceren, het dj’en, maar ook het organiseren van dergelijke evenementen. Hij gooide het in de groep en iedereen was enthousiast.

Echter leek het ze verstandig er een nieuwe projectgroep voor in leven te roepen. Een groep met leden binnen, maar ook buiten de Palletparty crew met voldoende ervaring op het gebied van muziek en evenementen.  Na wat mailtjes en telefoontjes binnen het eigen netwerk leverde dit veel animo en positieve reacties op. Velen raakten ook enthousiast en wilden graag een bijdrage leveren.

In de derde meeting werd dan ook al de definitieve ‘GO’ gegeven: ‘Academy of Dance’ was geboren. Omdat er banden zijn met Palletparty was de datum en de locatie ook snel gevonden, namelijk 28 februari 2015 in de Leeren Lampe. Inderdaad, de dag dat Pallet Party Indoor – Het Wilde Oosten plaatsvindt.  Academy Of Dance is dus een nieuw initiatief, welke zich richt op de elektronische muziekindustrie. Een educatieve beurs voor dj’s, producers en organisatoren van evenementen.

Wat kan je allemaal tijdens The Academy of Dance verwachten?
– Workshops door producers en DJ’s (Ableton etc)
– Live je eigen beats maken
– Stands (labels, organisaties en DJ/Producer gear)
– Discussiepanels over de laatste ontwikkelingen (mee- discussiëren is mogelijk!)
– Eigen demo’s laten luisteren (de tracks worden door professionals beluisterd met de juiste feedback)

Kortom genoeg voor een opkomende talent, een (beginnend) organisator, een booker of simpelweg een dance liefhebber. Zelf bijdragen aan de beurs is uiteraard mogelijk. Neem dan contact met ons op via Facebook.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...