800 meldingen van vuurwerkoverlast in Deventer

Op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn afgelopen jaarwisseling ruim 800 meldingen uit de gemeente Deventer binnengekomen. Uit het hele land kwamen er 71.582 meldingen binnen. De meldingen gaan onder meer over vuurwerkbommen, te vroeg afgestoken vuurwerk, vuurwerkschade, angstige huisdieren en gevaarlijke situaties op straat. Het meldpunt is per 3 januari gesloten.

Het meldpunt is een initiatief van 25 lokale GroenLinks-fracties, waaronder GroenLinks Deventer en Overijssel. GroenLinks bundelt de meldingen in een rapport met aanbevelingen voor maatregelen om vuurwerkoverlast beter aan te pakken. Uit het landelijke beeld blijkt bijvoorbeeld dat het inkorten van de afsteektijden een positief effect heeft gehad. Ook de vuurwerkvrije zones die sommige gemeentes hadden ingesteld, hebben de overlast verminderd. Na het uitbrengen van het rapport zal GroenLinks Deventer het college oproepen om maatregelen te treffen om de jaarwisseling 2016 veiliger en met minder schade en overlast te laten verlopen. Fractielid Tjeerd van der Meulen: “Het aantal meldingen is een duidelijk signaal dat veel Deventenaren de overlast zat zijn. Als de gemeente zorgt voor professionele vuurwerkshows dan wordt de jaarwisseling voor iedereen een feest.”

In de provincie Overijssel kwamen ruim 5.500 meldingen binnen. GroenLinks in Provinciale Staten roept de Overijsselse Commissaris van de Koning op samen met de burgemeesters een leuk en veilig oud en nieuwfeest vorm te geven. GroenLinks fractievoorzitter Robert Jansen in Provinciale Staten: “Het is tijd dat het oud- en nieuwfeest wordt verbeterd en veiliger is.”

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...