4D succcesvol: De koster in Mariënheem bestelt extra kaarsjes voor achter in de kerk

Durven, delen, denken en doen. Als een lokale samenleving daarmee aan de slag gaat komt dat de leefbaarheid altijd ten goede. De 4D-aanpak noemt Stimuland dat. Om de sociale kwaliteit van het Sallandse platteland te stimuleren kregen dertig initiatieven een KrachtvanSalland-cheque tot € 1.000.

De werkgroep Samen Leefbaar Mariënheem ook.

Door Marion Kogelman

De werkgroep gaat er voor dat iedereen in Mariënheem een goed en fijn leven moet kennen. Een leven met voor iedereen moeilijke periodes die door samen leven draaglijk worden/zijn. Een leven waarin je gezien wordt zoals je bent en mag zijn wie je bent. De verbinding staat centraal. Verbinding versterkt!

Vanuit Samen Leefbaar Mariënheem werken we dit jaar aan de projecten ‘winter’ en ‘zomer’, waarbij wij de verbinding opzoeken met andere verenigingen en werkgroepen in Mariënheem. De herdenking en bevrijding staan daarbij centraal.

De feesten rond de bevrijding konden niet doorgaan, maar we hebben de kerk wel aangekleed zoals de bedoeling was. Er zijn al zeer veel mensen wezen kijken. De koster heeft al extra kaarsen bij moeten bestellen omdat ze bijna op zijn. Er zijn in tijden niet zoveel kaarsen aangestoken achterin de kerk.

We zijn echter breder actief. Zo hebben we spandoeken geplaatst in Mariënheem met ‘Hart voor de zorg!’ En we werken er met z’n allen aan dat Mariënheem deze zomer vol zonnebloemen staat. We zien dat als een bloem van hoop. We zaaien met z’n allen vanuit de gedachte ‘van, door, voor en met elkaar in ons dorp’.

Ook straks in de winter, tijdens de kerst, zetten we in op verbinding tussen jong en oud, vanuit vrijheid en bevrijding, we zetten de deur open naar elkaar. We zoeken verbinding vanuit ontmoeting, zingeving en saamhorigheid. Dit gaan we onder ander doen door oorlogsverhalen te verbeelden in combinatie met kruiswegstaties. Met behulp van muziek, cultuur en creatief met bloemen geven we betekenis aan vrij zijn.Het bericht 4D succcesvol: De koster in Mariënheem bestelt extra kaarsjes voor achter in de kerk verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...