20-jarig Nobiz serveert Muzikaal Buffet

Een bijzonder smakelijk en gevarieerd programma is alle reden om zondag 25 november aanwezig te zijn in de grote zaal van het Holstohus in Olst. Omdat het 20-jarige koor een opmerkelijk en fris repertoire zingt. Omdat de ‘Dahlia’s’ vrolijke jaren vijftig nummers tevoorschijn toveren. Omdat wereldmuziek-trio ‘Marak’ de muzikale schwung verzorgt. En ook omdat er lekker gegeten en gedronken kan worden. Alles in de sfeer van een cultureel grand cafe.

Nobiz

De enige vereniging met een knipoog in de naam. Zangkoor Nobiz: Na Oefening Bijna Zuiver. Een heuse geuzennaam, zo zal blijken bij het 4e lustrum. Het woordje ‘bijna’ kan nu worden vervangen door ‘bijzonder’. Met z’n vijftigen verzorgen ze al twintig jaar een repertoire tussen Bach en Beatles en tussen Mozart en Adele. Dat oefening kunst baart is goed te horen op 25 november. Het belooft een fantastisch en heel gevarieerd programma te worden met het koor als geheel, maar ook in heel verschillende samenstellingen. Liederen van Mozart en close harmony worden afgewisseld met eigentijdse nummers van Coldplay en Sinead O’Connor. Het prachtige ‘Pastorale’ van Ramses Shaffy vormt de apotheose.

De Dahlia’s en trio Marak

Natuurlijk is Nobiz het stralende middelpunt van het middagprogramma, Maar de Dahlia’s gaan de feestvreugde nog extra verhogen met hun humor en nummers uit de jaren ’50 van ondermeer de Selvera’s. Het trio Marak zorgt voor de muzikale omlijsting en begeleidt het koor in sommige nummers. Daar blijft het niet bij, want ze knallen er ook nog een paar onvervalste Nederlandse ballads uit, met een zeemanslied voorop.

Maand van de voeding

Nederland Leest heeft dit jaar de maand november uitgeroepen tot Maand van de Voeding. De bibliotheek en het Holstohus doen daar ook aan mee met verschillende activiteiten. Nobiz sluit aan bij dit thema, want een feest zonder eten en drinken is immers geen echt feest. In gezongen en gespeelde vorm slingert het thema door het programma en verzorgt Eetkamer ‘Hier is ut’ hapjes en drankjes bij aankomst en in de pauze. Maar het mooist is om een feest als dit af te ronden met een smakelijk buffet. Natuurlijk met daarbij muziek van Marak.

Samenwerking

Dit bijzondere programma wordt mogelijk door samenwerking van Nobiz, het NUT Olst-Deventer en utHuus.

Het muzikale programma begint om 14.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Aansluitend is er een lopend buffet.

Kaartverkoop Reserveren van toegangskaarten en reserveren buffet via www.utHuus.nl

Kaartverkoop via Boekhandel Korten en Beauty Leen

Het artikel 20-jarig Nobiz serveert Muzikaal Buffet verscheen het eerst op Salland1.

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...