De PvdA fractie in Overijssel is zwaar teleurgesteld dat de toekomstige exploitant van luchthaven Twente de eerste 8 jaar geen concessievergoeding hoeft te betalen. Dat scheelt de toekomstige ondernemer maar liefst 500.000 euro per jaar.


Zwolle – Overijsselse Pvda fractie baalt van 8-jarige gratis concessie

De provincie en dus de burger als belastingbetaler betaalt zo mee aan de exploitatiekosten en dat is tegen de afspraak, zo meldde de PvdA donderdag. Een motie waarin werd voorgesteld de vrijstelling van de exploitatievergoeding te schrappen kreeg woensdagavond geen steun van de coalitiepartijen in de provincie: CDA, VVD, CU en de SGP.

Eerder dit jaar werd bekend dat drie consortia in de race zijn voor de exploitatie van het vliegveld bij Enschede, dat al jaren buiten gebruik is. In augustus 2012 is de definitieve gunning. De provincie is in gesprek met drie consortia voor de gunning. De concessie kost 500.000 euro per jaar. Ze krijgen nu dus in ieder geval alvast een cadeautje van 4 miljoen van de provincie. Het is nog maar de vraag of het ooit renadbel zal kunnen gaan draaien, als het gaat draaien. Bij de meeste kleinere vliegvelden moet veel belastingeld naar binnen geschoven worden om de zaak draaiende te kunnen houden.

Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles neemt voor IJsselderby afscheid van Jeroen Veldmate

Jeroen Veldmate neemt zondag afscheid van Go Ahead Eagles. De verdediger maakte ...