De vier jongens die zijn veroordeeld in de zaak Tano Jansen uit Apeldoorn, krijgen nog niet de psychologische behandeling die de rechtbank ze eerder oplegde. Ze moeten eerst de behandeling in hoger beroep afwachten.


Zutphen – Verdachten in “zaak Tano” zitten thuis

Volgens hun advocaten zitten de vier doelloos thuis. Maandag bleek bij het hoger beroep weer dat ze ernstige gedragsproblemen hebben. De vier sloten Tano in juni 2009 op in een zeecontainer.  De vier zijn veroordeeld voor vrijheidsbeneming met de dood tot gevolg.

De slechthorende en claustrofobische Tano maakte vuur in de container, waardoor hij stikte. De rechter in Zutphen oordeelde eerder dat Tano dood was toen de jongeren na twee uur terugkwamen. Justitie is het daar niet mee eens: Tano zou nog in leven zijn geweest, en daarmee zouden de jongeren hebben nagelaten om hulp in te schakelen.

De vier jongens werden eerder veroordeeld tot straffen van maximaal 2 jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Een 15-jarig meisje dat betrokken was, is vrijgesproken door de rechtbank in Zutphen.

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...