Drie van de vijf Apeldoornse tieners die terechtstaan voor betrokkenheid bij de dood van hun 16-jarige plaatsgenoot Tano Jansen, hoorden woensdag celstraffen tot vijf jaar tegen zich eisen.

Zutphen – Flinke straffen geëist tegen Apeldoornse tieners

Tegen de 18-jarige Ricardo G. werd de hoogste celstraf geëist. Hij zou volgens justitie het plan hebben bedacht de 16-jarige Tano in een zeecontainer op te sluiten. De andere twee 19-jarige verdachten hoorden vier jaar cel tegen zich eisen.

Tijdens de zitting voor de rechtbank in Zutphen verklaarden de tieners dat zij Tano aanvankelijk helemaal niet wilden opsluiten in de container. De jongens wilden de 16-jarige eerst in een auto meenemen en achterlaten in een bos. Ook had een van de verdachten het plan Tano achter te laten bij een homo-ontmoetingsplaats.

Later ontstond het idee het slachtoffer in de container op te sluiten. “We schrokken ons rot toen we hem in de container zagen liggen”, aldus de tieners, die besloten het incident niet te melden. Geen van de verdachten kwam op het idee hulp in te schakelen.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Consultatiebureau Raalte gaat verhuizen

Het consultatiebureau verhuist begin 2024 naar Arkelstein 1 in Raalte Noord. Het ...