Wolf bezocht Overijssel

Het hondachtige dier dat sterk op een wolf leek en begin september in Beuningen (Overijssel) werd gesignaleerd, is inderdaad een wolf. De uitwerpselen van de wolf zijn op DNA onderzocht door Onderzoeksinstituut Wageningen Environmental Research (Alterra) in opdracht van de provincie Overijssel. Dit is de tweede wolf in ruim honderd jaar die Nederland aandoet. In 2015 heeft er enige tijd een wolf rondgelopen in Drenthe en Groningen.

Waar deze wolf vandaan komt, is onbekend. Sinds 2000 komen er weer wolven in Duitsland voor. Ook in andere delen van Europa maakt de wolf een comeback. Dat is mede te danken aan het Europese Natuurbeleid waar ook Overijssel invulling aan geeft. Het is dan ook aannemelijk dat wolven in de toekomst vaker Overijssel en andere grensprovincies aan zullen doen.

De wolf is in Europa en Nederland een beschermd dier. De provincies zijn goed voorbereid op de (terug)komst van de wolf. Hieromtrent zijn heldere afspraken gemaakt. Zolang het dier natuurlijk gedrag vertoond en schuw is, is het niet nodig actie te ondernemen. Wolf en mens kunnen goed samenleven.

Over Salland TV

x

Check Also

Gewonde bij ongeval op de Raalterweg in Wijhe

Rond half drie vanmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Raalterweg ...