Volgens burgemeester Andries Heidema van Deventer is er geen noodzaak om camera’s in de Deventer binnenstad te plaatsen.


Wel tonnen voor cultuur, maar geen geld voor extra veiligheid

De burgemeester staaft deze uitspraak met een onderzoek in de hand van de Stichting CrimiNee. Daaruit blijkt namelijk dat er geen harde noodzaak is voor cameratoezicht in het centrum van Deventer. Hij adviseert de gemeenteraad om dit over te nemen. Het college heeft Deventer vergeleken met andere steden die tussen de 300.000 en 500.000 euro kwijt waren aan de aanschafkosten. Kennelijk te duur dus.

Voor het gebruik en beheer moet op 30.000 tot 35.000 euro per jaar gerekend worden. Veiligheid is dus te duur volgens de burgemeester, dit terwijl er al een glasvezelnetwerk ligt dat zeer geschikt is voor distributie van cameratoezicht. Onlangs besloot de raad nog wel om jaarlijks extra 150.000 euro voor een nieuw Filmtheater uit te trekken. En dan nog het stadskantoor. Afwachten wat de raad met dit voorstel van Heidema gaat doen. De nota van het college en het onderzoek van CrimiNee inzien? klik dan op het plaatje van de camera.

Over Salland TV

x

Check Also

Toneelvereniging in Olst naarstig op zoek naar het zusje van Anne Frank

Ben jij een vrouw tussen de 18 en 30 jaar en heb ...