Bij het piratenfestijn in Wapenveld hebben enkele tientallen mensen zich vrijdag tegen het beveiligingspersoneel en de politie gekeerd.

Wapenveld – Opstootjes bij Piratenfestijn

Een beveiliger werd mishandeld en ook agenten kregen rake klappen. Het opstootje had plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. De politie heeft elf mensen aangehouden. De problemen ontstonden aan het eind van het feest, toen de feestgangers de tent moesten verlaten.

Bezoekers kregen “problemen met het beveiligingspersoneel”, zo meldde de politie. Toen de agenten kwamen, richtten de gasten zich ook tegen hen. Volgens de politie werd er gespuwd en met dingen gegooid. Hoewel de agenten hun wapenstok ter hand hadden genomen en honden bij zich hadden, zochten mensen toch de confrontatie op.

Sommigen werden gebeten en liepen kneuzingen op. De politie hield elf mensen aan, die in de loop van zaterdag weer op vrije voeten kwamen. De rest van het feest verliep, afgezien van twee incidentjes, heel erg goed, zei een politiewoordvoerder. Duizenden mensen waren op het muziekfestijn afgekomen.

Over Salland TV

x

Check Also

Informatieve Natura 2000-excursie over de Lemelerberg

Op vrijdag 29 oktober organiseert Landschap Overijssel een speciale Natura 2000-excursie voor ...