De landelijke VVD stoort zich aan de spotjes van de publieke omroep waarin de bezuinigingen op diezelfde publieke omroep worden gehekeld.


VVD stoort zich aan spotjes publieke omroep

Tweede Kamerlid Matthijs Huizing liet maandag weten over de kwestie vragen te zullen stellen aan staatssecretaris Sander Dekker (Media). In de spotjes worden kijkers en luisteraars opgeroepen een petitie te tekenen tegen de besparingsplannen van het kabinet voor de publieke omroep. De spotjes zijn volgens de liberaal de publieke omroep onwaardig. Bovendien zouden er feitelijke onjuistheden in worden verkondigd.

Huizing vindt dat sprake is van oneigenlijk gebruik van publiek geld. Hij wil dat Dekker de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat sommeren direct te stoppen met de spotjes. Voorzitter Hagoort van de Raad van Bestuur van de NPO vindt de „suggestie” van Huizing dat de spotjes van belastinggeld worden betaald, misplaatst. “Omroepverenigingen betalen de spots uit eigen middelen.” Dat is geld dat de omroepen van de leden binnenkrijgen.

“Huizing zou eerder het signaal van de nu al meer dan 135.000 mensen serieus moeten nemen die vinden dat 100 miljoen extra bezuinigen het einde van een publieke omroep voor iedereen in Nederland betekent.”

Over Salland TV

x

Check Also

In Memoriam: Maarten Bervoets