DEVENTER – Sportbedrijf Deventer is in samenwerking met de Wandelvereniging van Deventer gestart met de activiteit wandelen in de wijk Voorstad-Oost. Vanuit Voorstad-Oost worden het gehele jaar door tal van sportactiviteiten georganiseerd voor alle leeftijdsgroepen.

Voorstad Oost zoekt wandelaars

Iedere donderdagmiddag staat er een mooie wandeltocht van ongeveer één uur en een kwartier op het programma onder leiding van professionele wandelaars van de Wandelvereniging van Deventer. Om 13.30 uur gaat de wandeltocht van start bij speeltuin de Driehoek, gelegen aan de Gooierstraat 9 in Deventer. Ter kennismaking is deelname aan de eerste wandeltocht kosteloos, daarna bedraagt deelname 1,50 euro per wandeltocht.

Bewegen is leuk, werkt ontspannend en zorgt ervoor dat mensen beter tegen stress bestand zijn. Dit zijn goede redenen om te gaan bewegen. Maar toch beweegt de helft van de Deventenaren te weinig. Onder voldoende lichaamsbeweging verstaan we vijf dagen in de week 30 minuten bewegen. Met bewegen wordt niet alleen sport bedoeld, ook klussen in de tuin, het huis stofzuigen of boodschappen doen op de fiets zijn vormen van lichaamsbeweging. Bijna iedereen kan 30 minuten per dag bewegen!

 Meer informatie over het wandelen in Voorstad-Oost is verkrijgbaar via Marline Wiggers, medewerker Sportieve Leefomgeving van Sportbedrijf Deventer via e-mail m.wiggers@sportbedrijfdeventer.nl of telefoonnummer 06-11778362. Tevens is op de website www.wandelverenigingdeventer.nl meer informatie te vinden.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Kernenwethouder Judith Compagner aanspreekbaar op de markt in Wijhe

De kernenwethouders van Olst-Wijhe zijn het bestuurlijk aanspreekpunt en luisterend oor voor ...