De lokale omroep van de gemeente Deventer DRTV krijgt voorlopig geen cent subsidie meer.


Voorlopig geen cent meer naar lokale omroep DRTV, D66 wethouder haalt bakzeil

De hele gemeenteraad van Deventer steunde woensdagavond een gezamelijke motie van Deventer Belang, VVD, CDA, SP en Gemeentebelang om het verstrekken van subsidie aan de lokale omroep DRTV voorlopig te stoppen. De aanleiding ervoor was het verlenen van een voorschot van 26.000 euro aan de omroep. Dit voorschot was nodig om de omroep überhaupt in leven te kunnen houden. Verantwoordelijk wethouder Hartogh Heys (D66) moest de raad erkennen dat op het moment van de discussie over het mediahuis en de vraag over het toekennen van 52.000 euro subsidie hij daar op de hoogte van was en dit niet had gedeeld met de gemeenteraad.

Zeer opmerkelijk, want de raad vroeg destijds echt of er al geld was overgemaakt en doelde daarmee op reguliere subsidie, maar de wethouder gaf aan dat hij dacht dat het om de aanvraag van 52.000 euro ging voor het mediahuis. Reden dus voor een schorsing op verzoek van Bert Kleine Schaars (DB) en Lars Wuijster (VVD). De raad is niet juist geïnformeerd en was niet blij. Er is nu een motie aangenomen waarbij afgesproken is geen verdere voorschotten meer aan de omroep te verlenen tot 1 april. Ook moet de begroting van de omroep beschikbaar komen.

Bovendien krijgt de omroep geen subsidie meer totdat de gemeenteraad haar wensen en bedenkingen heeft gegeven over de begroting, de verdere subsidieverlening en alle verdere toekomstige plannen van de omroep. Ook de pro DRTV politieke partijen PvdA, D66 en GroenLinks gingen toch nog schoorvoetend akkoord met de motie omdat de wethouder zelf er volledig achter ging staan. Verantwoordelijk wethouder Hartogh Heys (D66) kon natuurlijk ook niet anders dan volledig akkoord te gaan met de tekst van de ingediende motie.

DRTV moet nu snel met een sluitende begroting en een gedegen plan op de proppen gaan komen. De omroep draaide in 2013 ook alweer een flink verlies van 170.000 euro.  De omroep verkoopt zelf amper 20.000 euro aan reclamezendtijd en heeft nog vier personen in loondienst.

FOTO: Zendmachtiging en subsidie proberen te behouden ondanks alles, dus koortsachtig overleg bij schorsing tussen gemeenteambtenaren en wethouder.

Tijd voor de trukendoos………

Interim directeur DRTV (r) en bibliotheek directeur (l) verstopt in een hoekje in de raadzaal


Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...