DEN HAAG - De Tweede Kamer gaat voorlopig geen besluit nemen over het goederenvervoer over het spoor door Oost-Nederland.


Voorlopig geen besluit over goederenvervoer in Oost-Nederland

De Kamerfracties hebben besloten om het onderwerp controversieel te laten verklaren. Dat betekent dat er pas weer na de verkiezingen van 12 september knopen doorgehakt worden over het Programma Hoogfrequent Spoor. De huidige minister Schultz van Haegen (VVD) wil een gedeelte van het goederenverkeer over de Betuwelijn via deze lijn door Oost-Nederland naar Duitsland leiden. Die plannen stuitten al op groot verzet bij bewonersgroepen, gemeenten en ook de provincies Gelderland en Overijssel.

Ze vrezen allemaal grote overlast van de goederenwagons. Tijdens de vergadering van de Vaste Kamercommissie besloot een meerderheid om de plannen in de koelkast te stallen. “Dit is een typisch voorstel om controversieel te verklaren”, zei fractievoorzitter Arie Slob van de CU. De linkse fracties, D66 en ook de PVV sloten aan bij de CU. VVD en CDA wilden nog wel doorgaan met het behandelen van de plannen voor het goederenvervoer.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...