ZWOLLE- De officier van justitie in Zwolle heeft maandag voor de rechtbank een gevangenisstraf van 15 jaar geëist tegen een 47-jarige man uit Deventer.

Vijftien jaar cel geëist voor moord op partner

De man zou op 29 maart 2011 zijn 45-jarige partner door verwurging om het leven hebben gebracht. Tegenover de politie heeft de man steeds gezwegen over wat zich in de nacht van 28 op 29 maart 2011 heeft afgespeeld in de woning aan de Esdoornlaan in Deventer. Tijdens de behandeling van de strafzaak op 12 juni bekende hij plotseling wél dat hij de vrouw door verwurging om het leven heeft gebracht.

De rechtbank besloot daarom de zaak tot 2 juli aan te houden.Volgens de officier van justitie is er, naast de bekentenis, voldoende wettig en overtuigend bewijs tegen de man. Hij zou zijn daad ook hebben opgebiecht aan zijn ex-vrouw, die de politie heeft gewaarschuwd. Ook wijzen de DNA sporen die zijn aangetroffen op het lichaam van het slachtoffer duidelijk in de richting van de verdachte. Dat er een worsteling heeft plaatsgevonden, blijkt niet alleen uit het DNA materiaal, maar ook uit verwondingen die diverse getuigen bij de man hebben gezien.

Tijdens de zitting van 12 juni verklaarde de man dat hij tijdens een ruzie de controle over zichzelf had verloren. De verklaring die de verdachte op zitting aflegde over de oorzaak van de ruzie – de rommel in de woning – noemde de officier van justitie niet aannemelijk. ,,Veel aannemelijker is dat de aanleiding van de ruzie tussen verdachte en het slachtoffer moet worden gezocht in het feit dat hij geld nodig had voor het kunnen kopen van cocaïne en dat het slachtoffer hem dit niet heeft willen geven.´´

Volgens de officier van justitie kan er ondanks de ´onmiddellijke gemoedsopwelling´ van de verdachte toch sprake zijn van voorbedachte rade. Volgens de officier weet de verdachte van zichzelf dat hij ´een kort lontje´ heeft. Op de bewuste avond voelde hij dat een escalatie in de lucht hing, maar hij ging de confrontatie desondanks niet uit de weg. Ook tijdens zijn daad zijn er voldoende momenten geweest waarop hij zich had kunnen bezinnen. Nu dat niet gebeurd is, eiste het OM 15 jaar gevangenisstraf voor moord. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Over Salland TV

x

Check Also

Het programma van amateurvoetballend Salland

Het is dit weekend weer tijd voor een potje voetbal. Enkele clubs ...