De eigenaren van een Deventer snackbar op het Rode Dorp die in februari door twee gewapende mannen werd overvallen, vergeven de overvallers en vroegen om vrijlating bij de rechtbank.

Vergiffenis gevraagd voor overval snackbar

Die opmerkelijke mededeling deden ze donderdag tijdens de strafzaak tegen de twee jonge overvallers voor de rechtbank in Zwolle. De aanleiding voor dit barmhartige gebaar was een emotionele excuusbrief die één van de verdachten schreef vanuit het huis van bewaring. De brief was voor de zeer gelovige eigenaren aanleiding om de man in de gevangenis te bezoeken en met hem in gesprek te gaan. Volgens een woordvoerder van de eigenaren zagen ze daar dat de spijt die de 20-jarige uitte, oprecht was.

Door de overvallers te vergeven verwerken ze zelf ook de emotionele gevolgen van de overval, vertelden ze de rechters. Op de zitting pleitten ze zelfs voor zijn vrijheid. De tweede verdachte is de 21-jarige T.S. uit Deventer. S. las op de zitting een brief voor waarin ook hij zijn spijt betuigde. De officier van justitie eiste dat het jeugdstrafrecht werd toegepast en eiste een jaar gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk met reclasseringstoezicht. Uitspraak op 24 juli.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...