De SP fractie in Deventer is ontstemd over de manier waarop woensdag in de gemeenteraad het verantwoordingsdebat over het Stadskantoor wordt gehouden.


Verantwoordingsdebat stadskantoor wassen neus

Volgens de SP is zo’n debat zonder wethouder geen echt debat. Ook de burger van Deventer blijft voor de zoveelste keer in de kou staan, want voor hen is er geen rol in dit debat.

Volgens SP-fractievoorzitter Elizabeth Matualatupauw is het debat van woensdag een Mickey Mousedebat. “Het is het College dat verantwoording moet afleggen over handelen in het dossier stadskantoor, niet de raad.” Ze vindt het dan ook verbijsterend dat de meest verantwoordelijk wethouder Berkelder en de nieuwe wethouder de Jager niet betrokken zijn bij het debat. “Alleen burgemeester Heidema spreekt namens het College, maar het nadeel is dat als hij dezelfde onzin uitkraamt als Berkelder, we hem als oppositie niet eens kunnen wegsturen.”

De SP vindt dat zij en de raad alleen verantwoording schuldig zijn aan de kiezer en niet aan elkaar. Het debat zou moeten gaan over de controlerende taak van de raad en niet hoe de partijen hebben gehandeld. “De raad controleert het College, en niet elkaar.” De SP is altijd consequent geweest in haar standpunt en is kritische geweest op het Stadskantoor. Ze is definitief afgehaakt toen het project te megalomaan en te duur werd. De SP vindt daarom dat het College en met name de verantwoordelijke wethouder in dit dossier verantwoording moeten afleggen.

Het zogenaamde verantwoordingsdebat van woensdagavond is de zoveelste poging om de blunders in het dossier Stadskantoor af te dekken. De SP vindt dat er nu eindelijk eens openheid moet komen. Ook de Deventer burger heeft daar recht op. Zij moet nu eindelijk duidelijkheid krijgen over wie er verantwoordelijk is voor de fouten in het dossiers, die leiden tot veel weerstand in de stad en de val van het College.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...