Vandaag in 1964 brachten The Beatles het debuutalbum “Introducing… The Beatles” uit in Amerika


Introducing… The Beatles is het eerste album van de Britse popgroep The Beatles dat in de Verenigde Staten werd uitgebracht. Het album verscheen in 1964 op het Amerikaanse platenlabel Vee-Jay. Vee-Jay had de rechten verworven van de nummers van The Beatles, nadat Capitol Records, de Amerikaanse tak van The Beatles’ platenmaatschappij EMI, had aangegeven geen interesse te hebben in het uitbrengen van de single Please Please Me.

Het album bestaat voor het grootste deel uit dezelfde nummers als het Britse album Please Please Me. Alleen Please Please Me en Ask Me Why kwamen niet op het album terecht.

Een maand na het verschijnen van Introducing… The Beatles bracht Vee-Jay een tweede versie van het album op de markt. Hierbij waren Love Me Do en P.S. I Love You vervangen door Please Please Me en Ask Me Why.

Het bericht Vandaag in 1964 brachten The Beatles het debuutalbum “Introducing… The Beatles” uit in Amerika verscheen eerst op Muziekdatum.nl – een website van www.marcoshow.nl.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Formatieproces Olst-Wijhe van start

Gemeentebelangen Olst-Wijhe, CDA en VVD gaan de formatie van een college in ...