HILVERSUM - Het Commissariaat voor de Media heeft AOD, DRTV en de gemeente Deventer uitgenodigd voor een tweede hoorzitting naar aanleiding van het bezwaar van AOD over de aanwijzing van DRTV als publieke lokale media-instelling.


Uitzendingen DRTV op losse schroeven

Daarmee is de licentie van DRTV op losse schroeven komen te staan. AOD geeft in haar bezwaarschrift aan dat DRTV niet vrij is van overheidsinvloeden mede ingegeven door de forse subsidie (wie betaalt, bepaalt) en de vele coproducties met de gemeente Deventer. De gemeente Deventer gebruikt DRTV als verlengstuk van haar communicatiestrategie.

Tevens geeft AOD aan dat DRTV geen bij wet geregelde functionerend programmabeleid bepalend orgaan heeft. Ook voldoet DRTV niet aan de wettelijk norm dat 50% van haar programma’s informatie, cultuur en educatie moet bevatten. Ook zijn de financiën niet op orde. De jaarrekening is niet tijdig en volgens de wettelijke voorschriften opgesteld en ingediend.

Afgezien van de wettelijke overtredingen van DRTV, geeft AOD aan vooral een omroep te willen zijn voor en door burgers met kwalitatief goede programma’s. Professioneel gepresenteerd met een goede mix van informatie, cultuur en educatie en alles geheel afgestemd op de Deventer bevolking.

Over Salland TV

x

Check Also

Het programma van amateurvoetballend Salland

Het is dit weekend weer tijd voor een potje voetbal. Enkele clubs ...