De trip van de Deventer burgemeester met drie vertegenwoordigers van "lokale" organisaties met betrekking tot verkenning van mogelijke bestuurlijke samenwerking met Uganda heeft nu toch ook de lokale Deventer politiek gehaald.


Uganda trip Andries Heidema, lokale VVD stelt nu ook vragen

In navolging tot de landelijke VVD in de Tweede Kamer stelt nu de lokale VVD fractie vragen aan het Deventer college. Salland TV had ze ook al gesteld, maar heeft daar nog geen antwoord op gehad omdat de ambtenaar die ze moet beantwoorden mee op reis is naar Uganda.

Op de wekelijkse persconferentie van de gemeente vrijdagmorgen antwoorde VVD wethouder Marco Swart (loco-burgemeester) dat de raad ook al vragen had gesteld, die worden aanstaande woensdag in de Politieke Markt besproken. Verder dus geen woord erover van het college op vrijdagmorgen.

De vragen van Salland TV: Waarom kan burgemeester Heidema niet alleen naar Uganda? Waarom moesten er drie vertegenwoordigers van organisaties mee? Waarom betaalt de gemeente zelf de kosten van de derde vertegenwoordiger? Wat is de relevantie van deze drie extra reizigers nu precies?

 

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...