Demissionair Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) wil in de toekomst verschillende plafonds voor de salarissen voor corporatiebazen.


Toplonen corporaties aangepakt

Ze moet nog even wachten tot de nieuwe wet voor topinkomens door de Eerste Kamer is, dan kan ze een regeling aan die wet ophangen. Ze gaat die regeling echter nu al voorbereiden, aldus haar woordvoerder woensdag. Spies liet recent al weten extra moeite te hebben met de salarissen van de topmensen van juist kleinere woningcorporaties. Die vindt ze nogal eens ‘ongepast’. De verhouding tussen de omvang van de corporatie en salaris is her en der behoorlijk zoek, constateerde ze.

De nieuwe wet op zich kan een fatsoenlijke verhouding tussen grootte en complexiteit van een corporatie en het salaris van de directeur niet garanderen, maar met een speciale regelingen kunnen de zaken volgens Spies toch meer in evenwicht worden gebracht, althans bij nieuwe contracten. Het is het ministerie een doorn in het oog dat er bijvoorbeeld een directeur is met een corporatie van 4000 huizen, die evenveel (215.000 euro) verdient als zijn collega van een corporatie met 25000 huizen.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...