Lars Wuijster (VVD) deed woensdagavond een laatste poging om de plaatsing van windturbines langs de A1 bij Deventer te voorkomen.


Toch geen windturbines langs de A1?

Voor de verkiezingen heeft de raad het besluit genomen door te gaan met plaatsing. Maar fracties die er toen tegen waren hebben nu fors gewonnen, dat zijn Gemeentebelang en SP. Ook het debat waarin de PvdA aangaf bij nader inzien, geen voorstander te zijn van de windmolens zorgt voor afnemend draagvlak. Zelfs GroenLinks twijfelde en stond open voor een alternatief.

Kersverse verantwoordelijk wethouder Rorink (CDA) stelde dat bij terugkomen op dit besluit de raad rekening moet houden met de consequenties. Het bestemmingsplan moet weer worden aangepast, daar is geld voor uitgegeven, en dat moet dan opnieuw. De gemeente moet ook afzien van afspraken met ondernemers, dat betekent afkoopsommen betalen. De grootste kostenpost (miljoenen) is mogelijke planschade.

Het college wil de kosten  inzichtelijk maken, maar wil pas een alternatief onderzoeken bij een ander raadsbesluit. Het is nu wachten op het overzicht van de kosten om het besluit terug te draaien en debat wat daar wel of niet over gevoerd gaat worden.

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting Dinsdag 04 Oktober

Door Erwin Hoogenboom  Dinsdagochtend is het een afwisseling van zon en bewolking. ...