Techniekproeverij in de bieb in de voorjaarsvakantie

Bieb, Bits & Bots

Techniek proeven in de voorjaarsvakantie

Met Bieb, Bits en Bots laat Bibliotheek Salland kinderen kennismaken met coderen, robotica en nog meer digitale snufjes. In de voorjaarsvakantie is jong en oud welkom bij de Techniekproeverij. Hier laten we zien en kan je zelf meemaken wat we week na week doen.

Ga jij aan de slag met de Verderkijkdoos? Of wil je weten wat je allemaal kan met de Blue-bot of met de Intelino-trein? Kom gezellig een kijkje nemen in de Bibliotheek. Dan weet je ook gelijk waar je de komende donderdagen bent! We hebben namelijk elke week een activiteit tijdens Bieb, Bits en Bots, steeds met digitale geletterdheid als uitgangspunt. We houden ons bezig met codes, robots en nog meer digitale dingen.

Achtergrond

Digitale techniek en digitale media vullen onze dag en vormen ons leven. Daarom is het goed dat iedereen, van jongs af aan, leert om daar goed mee om te gaan. Verstandig en handig, maar ook leuk en creatief leven in de digitale wereld, dat moet je leren op school en thuis. En de Bibliotheek helpt daar graag bij, met een wekelijkse serie: Bieb, bits en bots. Elke donderdagmiddag van 15.15 tot 16.15 uur is er een superleuke en leerzame activiteit voor een wisselende doelgroep kinderen: 4–6, 7–9 of 10–14 jaar.

Gamen, werken aan digitale verhalen, programmeren of robots alles laten doen wat je wilt, dat zijn maar een paar voorbeelden. In de agenda op de website van de bieb vind je het programma voor de komende weken en er komen steeds nieuwe gave middagen bij.

  • Elke donderdag 15.15–16.15 uur
  • Afwisselend voor 4–6, 7–9 en 10–14 jaar
  • Gratis, aanmelden niet nodig
  • Voor ongeveer 10 deelnemers


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Ribs en Blues dag 1

Op de eerste dag van het 25-jarige jubileum van het Raaltese festival ...