De kans lijkt klein dat er bij Bathmen een spoorboog wordt aangelegd waar dagelijks ongeveer  80 goederentreinen over gaan rijden.


Spoorboog bij Bathmen lijkt ver weg

Dat concludeert de Belangen Vereniging Bathmen na een discussieavond met Tweede Kamerleden. Een meerderheid van de politieke partijen in de Tweede Kamer is tegen de spoorboog, slechts bij enkele partijen is er nog enige twijfel. Ongeveer tweehonderd mensen bezochten maandagavond in Bathmen een bijeenkomst waar het ging over de plannen voor meer goederenvervoer over het spoor bij Bathmen.

Ook Tweede Kamerleden Arie Slob (Christen Unie), Eddy van Hijum (CDA), Bart Vink (D66), Huri Sahin (GroenLinks), Johan Houwers (VVD), Farshad Bashir (SP) en Roos Vermeij (PvdA) waren aanwezig. Alleen bij de VVD, D66 en het CDA lijkt er lichte twijfel over de aanleg van de spoorboog. De andere partijen zijn helder en zijn tegen.

De Belangen Vereniging Bathmen is optimistisch over het afblazen van de spoorboog. In het dorp Bathmen is veel weerstand tegen de de boog, die nodig zou zijn om de toegenomen economische activiteit vanuit de Randstad te kunnen opvangen.

Die groei houdt onder meer verband met de ontwikkeling van de tweede Maasvlakte. Maar volgens een meerderheid van de politieke partijen is de boog niet nodig omdat onder meer de Betuwelijn en de binnenvaart de toename vanuit West-Nederland kunnen opvangen.Een definitief besluit over de spoorboog bij Bathmen wordt pas na de verkiezingen genomen. Het onderwerp is controversieel verklaard en moet daarom door een nieuw kabinet en een nieuw parlement worden beoordeeld.

Over Salland TV

x

Check Also

Het programma van amateurvoetballend Salland

Het is dit weekend weer tijd voor een potje voetbal. Enkele clubs ...