De SP begrijpt niets van de pogingen om het huidige college voort te zetten.

SP is verbaasd over “lijmpoging” Deventer college

Terwijl met name de PvdA en Groen Links elkaar vorige week nog voor rotte vis uitmaakten, wordt nu met droge ogen gesteld dat er geen vertrouwensbreuk is.
” Verbijsterend dat de voltallige fractie zwicht voor de knikkende knieën van enkele PvdA’ers”, volgens fractievoorzitter Carlo Verhaar van GroenLinks. Maar Verhaar schijnt er geen bezwaar tegen te hebben met deze “knikkende knieën” opnieuw zitting te nemen in hetzelfde college.

“De deur is door de PvdA wel heel hard dichtgeslagen”, oordeelt VVD-fractievoorzitter Tjapko Poppens. Volgens Poppens is het gebrek aan leiderschap binnen de PvdA opnieuw zichtbaar geworden. “We hebben jaren gewerkt aan deze plannen. Dan getuigt het van weinig respect om als grootste collegepartij zo laat nog het vertrouwen op te zeggen.”  Ook zonder dit leiderschap en het respect wil Tjapko Poppens rustig weer deel uit maken van dit college. “Amateurisme ten top.” Jan Oggel (CDA) wilde weinig meer kwijt na afloop. “Ik ben erg teleurgesteld. Wat moet ik zeggen. Ik ga nu maar naar huis.” En ook Jan Oggel gaat gewoon weer in zee met dit amateurisme.

Wat zegt dit over de Deventer Politiek? Hoe en wie gaat dit uitleggen aan de burger? Is dit wel uit te leggen? Wanneer fractievoorzitters van de collegepartijen zulke scherpe uitspraken doen en zulke krachttermen gebruiken om vorm te geven aan de breuk die zij ervaren met de PvdA, zijn deze fractievoorzitters dan nog wel geloofwaardig wanneer ze met diezelfde PvdA gewoon weer in zee gaan?

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...