Nu een meerderheid van de overige gemeenteraadsleden opnieuw vertrouwen heeft uitgesproken in de oude club wethouders is SP het toneelstuk zat.

SP is heel boos op circuscollege van Deventer

De collegepartijen PvdA, Groen Links, CDA en VVD hebben een dramaklucht opgevoerd over interne onenigheid, terwijl ze nog steeds unaniem achter de plannen voor het stadskantoor staan. De inhoudelijke discussie over het stadskantoor in de gemeenteraad kon hierdoor geen doorgang vinden. SP Deventer vindt dat deze discussie zo spoedig mogelijk hervat moet worden, omdat de Deventenaren hier recht op hebben. De SP vind dat de mening van de burgers zwaar telt en dat er daarom ook een referendum moet komen.

De begroting is vergroot van 32 miljoen in 2006 naar 56 miljoen en nu al zijn de kosten opgelopen naar 76 miljoen euro. Een onafhankelijk onderzoeksbureau, Bremen Bouw Adviseurs, heeft zelfs al aangetoond dat de kosten nu al 105 miljoen euro bedragen. SP Deventer heeft vanaf het begin, toen dit ontwerp nog niet op tafel lag, een plafond in de kosten aangebracht van 32 miljoen euro. “Dit plafond houden we aan. We zijn ook niet akkoord met het ontwerp en de plaats van het nieuwe stadskantoor. Het is jammer dat andere partijen tot nu toe geen plafond durven aan te brengen. Hiermee erkennen ze dat zij geen verantwoordelijkheid nemen wanneer de kosten te hoog worden. Een gemeentelijk financieel debacle lijkt daardoor op voorhand geboren. Dit kaartenhuis valt vroeg of laat ongetwijfeld in elkaar.”, aldus SP Deventer.

SP Deventer daagt iedereen uit om van euro-speelkaarten een zo hoog mogelijk kaartenhuis te bouwen. Op een marktkraam zet de partij een meterhoge foto neer van het stadskantoorontwerp waarmee de partij bezoekers uitdaagt om het kaartenhuis daarboven uit te laten komen. Op zaterdag 14 maart en op zaterdag 11 april staat de SP van 11.30 tot 17.00uur voor de Waag op de Brink.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...