Sallandse boeren leveren zuivel aan AZC Schalkhaar

Ruim 1400 zuivelproducten werden vandaag afgeleverd bij het asielzoekerscentrum in Schalkhaar. Op initiatief van Salland Boert en Eet Bewust, waar ruim 70 agrariërs uit de omgeving bij zijn aangesloten, werd vorm gegeven aan de ‘Do Good actie’ van zuivelcoöperatie FrieslandCampina.

Nu de horeca door de coronacrisis stil ligt, blijft een gedeelte van de producten van FrieslandCampina ‘over’. Uiteraard wil de verzuivelaar voorkomen dat deze producten worden vernietigd en daarom geven ze deze producten graag een goede bestemming. Zo ontstond de ‘Do Good actie’. Salland Boert en Eet Bewust trad op als ambassadeur en zocht contact met het azc Schalkhaar, waar 600 mensen woonachtig zijn. “Dat dit wordt aangeboden aan onze bewoners, vind ik een mooi gebaar en onze bewoners zullen hier heel blij mee zijn”, zegt locatiemanager Ton Hermsen van azc Schalkhaar. “De producten zijn vandaag gelijk uitgedeeld aan de bewoners.”

Heleen van Beek, zelf melkveehoudster in Diepenveen en tevens coördinator van Salland Boert en Eet Bewust vult aan: “Er zijn veel goede initiatieven te bedenken waar deze producten waarschijnlijk hartelijk in ontvangst zouden zijn genomen. Echter zijn er maar weinig die de grote hoeveelheid aan dezelfde producten op een pallet, kunnen behappen. We zijn blij dat we bij het azc zoveel mensen blij kunnen maken met yoghurt en vla van Nederlandse bodem.” Om de lading te kunnen lossen, hielp Mark Grootentraast van het nabijgelegen legkippenbedrijf Grootentraast mee.

Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles maakt van De Adelaarshorst een schier onneembare vesting

Vrijdagavond won Go Ahead Eagles weer eens vier thuisduels op rij, de ...