Ruben Slot is bij iedere wedstrijd in Quatar geweest voor een wereldrecord

Het einde van het WK in Qatar is in zicht; 56 van de 64 wedstrijden zijn inmiddels gespeeld. Ruben Slot uit Zwolle heeft ze allemaal gezien. En niet op televisie, maar in het stadion. De 24-jarige Zwollenaar is in Doha en omdat de stadions zo dicht bij elkaar liggen, doet hij wat tijdens geen ander WK kan. Hij bezoekt alle wedstrijden in het stadion, maar dat begint intussen wel zijn tol te eisen.

Aan de NOS vertelt Slot, videomaker van voetbalplatform 433, hoe hij samen met vier anderen bezig is een wereldrecord te vestigen dat waarschijnlijk nooit meer geëvenaard gaat worden. Een record dat het viertal dan wel moet delen met FIFA-baas Gianni Infantino. Want ook de voorzitter van de voetbalbond bezoekt alle wedstrijden. Hij schijnt echter gebruik te maken van een helikopter en heeft het dus iets makkelijker dan Slot.

Stoeltjes

Infantino zit ook in iets comfortabeler stoelen de wedstrijd te kijken, is op televisie te zien. Slot moet het doen met de normale stoeltjes in het stadion. “Die stadionstoeltjes zijn niet goed voor je rug.”

Gelukkig voor de Zwollenaar ligt het WK even stil. Gisteren en vandaag wordt er niet gevoetbald. Vanaf morgen gaat het toernooi verder. Eerst om vier uur ‘s middags Nederlandse tijd met het duel tussen Kroatië en Brazilië en dan om acht uur ‘s avonds de kraker tussen Nederland en Argentinië.

Moe

Twee wedstrijden per dag nog maar. Dat is een iets ander ritme dan de Zwollenaar de eerste weken van het toernooi draaide. Toen werden maar liefst vier wedstrijden op een dag afgewerkt en Slot bezocht ze allemaal. “Ik ben moe, echt moe”, zegt de Zwollenaar, die snakte naar een rustdag dit WK. “Ik had niet verwacht dat het zoveel energie zou kosten. Het zijn echt gigantisch lange dagen geweest. Ik kan nu al niet meer vertellen welke duels we twee dagen geleden hebben gezien.”

In de derde speelronde tijdens de groepsfase werden de duels in de verschillende groepen gelijktijdig afgewerkt. Dat betekende voor Slot dat hij de wedstrijden die hij bezocht niet helemaal kon zien. In de rust verkaste hij. Dat ging op 1 december nog bijna een keer mis, vertelt hij aan de NOS.

Toegangspoorten dicht

Die dag stonden Kroatië-België, Canada-Marokko, Costa Rica- Duitsland en Japan-Spanje op het programma. Bijna miste Slot wedstrijd nummer twee in die groep. “Er waren ongeregeldheden, dus de beveiliging gooide de toegangspoorten dicht.” Uiteindelijk wisten ze toch nog het stadion binnen te komen.

Onopgemerkt gaat de recordpoging van Slot niet voorbij. Mede door zijn kapsel valt hij op; van achteren kaal, voorop kortgeschoren. Het kapsel dat de Braziliaanse Ronaldo ook had tijdens het WK van 2002. “Het trekt wel wat aandacht”, lacht hij. “Ronaldo zelf heeft het gezien. Er is een video van gemaakt en hij had het geliked op Twitter. Ik denk dat ik hem nog wel ergens tegen ga komen.” Ronaldo werkt in Qatar voor de Braziliaanse televisie.

Wereldsterren

Dankzij de recordpoging ontmoette Slot ook al wat andere wereldsterren. Hij kreeg tips, de een nuttiger dan de ander, van WK-ambassadeurs David Beckham (“overal waar je kunt slapen, slapen”) en Yaya Touré (“neem een helikopter!”). En schudde de hand van Ronald de Boer en Cafu.

Over Salland TV

x

Check Also

Raad van Raalte praat over maximale hoogte van erfwindmolens

In de gemeente Raalte vind je in het buitengebied een aantal erfwindmolens. ...