RTV Oost stopt eind mei met het populaire televisieprogramma de Regiotap, dat heeft Marcel Oude Wesselink maandagochtend bekendgemaakt.


Regiotap op RTV Oost stopt

“Tien jaar lang is het muziekprogramma mede beeldbepalend geweest voor RTV Oost en we vinden nu dat het tijd is voor wat anders”, aldus de programmadirecteur. “Er wordt goed naar gekeken, maar je moet stoppen op het hoogtepunt. Of in ieder geval voordat de populariteit minder wordt.”

Wat en óf er wat voor de Regiotap in de plaats komt is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk of presentator Willie Oosterhuis nog langer aan de regionale omroep verbonden blijft. De directeur van Go Planet Enschede, waar de opnames van de Regiotap altijd plaatsvinden, betreurt het besluit van de programmaleiding. “Maar iedereen moet zijn eigen beslissing nemen”, aldus Oosterhuis. “Ik ben televisiemaker en heb de Regiotap altijd met hart en ziel gemaakt. Het voelt als een kindje. Natuurlijk ben ik het er niet mee eens dat het programma stopt, maar ik ben niet de programmaleiding. Zij besluit ermee te stoppen, dat mag.”

Over Salland TV

x

Check Also

Mantelzorgende kinderen worden verwend met extra Sinterklaascadeau

Zorgen voor een broertje of zusje met een aandoening kost veel tijd ...