Donderdag 15 december om 13.00 uur overhandigt een delegatie van werknemers van het C1000 Distributiecentrum(DC) Raalte een petitie aan Leo de Rooij, manager DC Raalte. De werknemers willen dat het management respectvol met ze omgaat, onder andere door te stoppen met de intimidatie en opruiend gedrag op de werkvloer.

Raalte – Werknemers C1000 distributiecentrum willen ‘Gewoon Goed Werk’

Klaas Koning, vakbondsleider FNV Bondgenoten: “We zetten ons graag volledig in voor C1000 maar daar zijn wel normale werkomstandigheden voor nodig.

Nu C1000 door Jumbo is overgenomen maken we ons zorgen. Op hoog niveau wordt er gevochten om de hoogste winst terwijl wij vechten voor brood op de plank, voor normale werkomstandigheden. Het lijkt wel alsof wij – de werknemers – nu in de actie worden gegooid. Het kan/moet volgens ons ‘C1000 x beter’, om te beginnen door ons respectvol en eerlijk te behandelen.” De werknemers willen geen gedwongen verslechtering werktijden en arbeidsvoorwaarden, een transparante communicatie en meer inspraak in plaats van mededelingen.

Daarnaast willen de chauffeurs dat er mechanische hulpmiddelen komen ter voorkoming van fysieke arbeidsproblemen. In de petitie eisen de werknemers dat de heer De Rooij uiterlijk 29 december komt met een voorstel tot verbeteringen. Bij het C1000 Distributiecentrum in Raalte werken circa 330 vaste krachten en 150 uitzendkrachten.

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...