De gemeente Raalte overweegt in cassatie te gaan tegen het arrest van het Gerechtshof in Leeuwarden in de kwestie rond aanbesteding van de aanleg riolering in het buitengebied.


 

Raalte – Rioolsoap loopt gewoon door

Het Gerechtshof stelde Temmink Infra uit Oldenzaal in het gelijk. Het bedrijf stelde dat het is benadeeld door fouten die zijn gemaakt bij de aanbesteding van de klus. Hierdoor liep dat bedrijf de opdracht dus mis, hoewel ze het wel anderhalf miljoen euro goedkoper konden uitvoeren dan KWS dat de opdracht uiteindelijk kreeg.

De uitspraak van het Hof was 6 april. Uit een brief die aan de fracties van de Raalter gemeenteraad is gestuurd, blijkt nu dat de gemeente Raalte overweegt om in cassatie te gaan. Dat kan nog tot drie maanden na de uitspraak.

De Raalter fractie van de SP wil nu alle kaarten op tafel zien over de mislukte aanbesteding, en wil daar een debat over gaan houden. De gemeente gebruikt de komende maanden om te onderzoeken of er cassatie wordt aangetekend tegen de uitspraak.  In de tussentijd gaan Raalte en de aannemer in overleg over een schadevergoeding. De aannemer wil compensatieopdrachten van de gemeente Raalte. <

 

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...