Vrijdag 11 september zal CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum voorafgaand aan Prinsjesdag een gastles verzorgen op Daltonschool De Ieme in Raalte.


Raalte – Eddy van Hijum gaat weer voor de klas staan

Het Kamerlid zal de leerlingen één van de eerste leskoffertjes uitreiken die deze week door de Voorzitter van de Tweede Kamer is overhandigd aan alle Kamerleden. Met het leskoffertje maken leerlingen op een leuke manier kennis met Prinsjesdag en het werk van de Tweede Kamer. Leerlingen die aan het lesprogramma meedoen worden ‘Kamerlid’ van de Derde Kamer. De Derde Kamer is er speciaal voor kinderen en jongeren en is bedoeld om leerlingen op jonge leeftijd bekend te maken met politiek.

Door het oplossen van puzzels, het bekijken van video’s en het discussiëren over stellingen komen leerlingen op een leuke manier meer te weten over het reilen en zeilen in Den Haag. Eddy van Hijum woont in Laag Zuthem, niet ver van de basisschool in Raalte waar hij de gastles zal verzorgen. Het is de tweede keer dat Eddy van Hijum een gastles vlak voor Prinsjesdag verzorgt in de gemeente Raalte.

Een jaar geleden gaf het Kamerlid voorafgaand aan de derde dinsdag in september een gastles op de school in zijn woonplaats. Meer over de leskoffertjes en de Derde Kamer is te vinden op de website www.derdekamer.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles maakt van De Adelaarshorst een schier onneembare vesting

Vrijdagavond won Go Ahead Eagles weer eens vier thuisduels op rij, de ...