GroenLinks verliest in een nieuwe peiling van Maurice de Hond opnieuw verder terrein. De partij heeft tien zetel in de Tweede Kamer, in de peiling vorige week waren dat er acht en dinsdag zijn dat er nog zeven. Afgelopen zaterdag hield GroenLinks een partijcongres waar het omstreden besluit van de Tweede Kamerfractie werd besproken om de politietrainingsmissie in Afghanistan te steunen.

Politiek – GroenLinks daalt flink

In de peiling van vandaag is de VVD met 35 zetels de grootste partij. Dat zijn vier zetels meer dan nu in het parlement. De PVV heeft er dertig, een stijging van zes in vergelijking met de laatste verkiezingen en een meer dan vorige week. De PvdA staat op 22, acht minder dan het huidige zetelaantal maar wel twee meer dan in de vorige peiling. Verlies is er voor het CDA. De christendemocraten scoren dinsdag vijftien zetels, één minder dan vorige week en zes minder dan nu in de Tweede Kamer.

De SP staat op achttien (vijftien in de Kamer), D66 op twaalf (tien), ChristenUnie op vijf (vijf), SGP op twee(twee) en de Partij voor de Dieren op drie (twee). De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...