Politie maakt einde aan drukte op Wellekade in Deventer, twee mensen aangehouden

Door: RTV Oost

De politie heeft rond middernacht ingegrepen op de Wellekade in Deventer. Op het verlaagde stuk langs de IJssel waren meer dan tweehonderd mensen samengekomen om te genieten van het zomerse weer. De coronaregels werden niet opgevolgd.

Eerder op de dag begaven zich nog enkele Go Ahead Eagles-spelers tussen de groep mensen, om daar de promotie naar de eredivisie te vieren. In de loop van de avond werd het drukker en deden politie en gemeente een oproep om de Wellekade te verlaten. Toen dit niet gebeurde, besloot de gemeente een noodbevel af te kondigen en greep de politie in.

Agenten en honden

Met tientallen agenten en een paar politiehonden werd de kade vervolgens leeg ‘geveegd’. Bij de actie zijn twee mensen aangehouden, vanwege het gooien van glazen flessen naar de politie. De twee zaten op een scooter, die door een politiebus is klemgereden.

Burgemeester Ron König was ook aanwezig bij de actie. Hij sprak van een “Koningsdag 2.0”. Toen liep het ook uit de hand langs de Wellekade en ontstond er aan het einde van de avond een grote vechtpartij.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Gewonde bij ongeval op de Raalterweg in Wijhe

Rond half drie vanmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Raalterweg ...