De stadsbestuurders van Deventer hebben het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan voor de volgende fase van bebouwing voor het Hoornwerk vastgesteld.

Plannen voor het Hoornwerk weer een stap dichterbij

Er komen drie wooneilanden in het groen te liggen. De bouw van de eerste fase, het eiland 1, de Ravelijn, is al in 2008 voltooid.

Het bestemmingsplan “Hoornwerk 2009” maakt de bouw voor de eilanden 2 en 3 mogelijk. De relatief dichte eilanden worden gescheiden door uitbundige en royale groene ruimtes. De eilanden zijn autovrij en zijn op vele manieren te gebruiken. De inrichting is parkachtig en er wordt gewerkt met hoogteverschillen en speelelementen.

Eiland 2

Eiland 2 bestaat uit twee delen: een buitenste ring woningen aan het park en de Verlengde Kazernestraat en een binnenste ring woningen rond een hof. In totaal gaat het om circa 53 woningen.

Eiland 3
Eiland 3 bestaat uit circa 112 appartementen en 13 drive-in woningen. Dit eiland grenst aan de Mr. H.F. de Boerlaan en de Verlengde Kazernestraat. Aan de Mr. de Boerlaan is aansluiting gezocht bij de bestaande bebouwing. Het langgerekte aaneengesloten appartementengebouw staat in dezelfde lijn als de Sociale Verzekeringsbank en heeft ook dezelfde hoogte.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...