Oproep Overijsselaars: Besteed aandacht aan thuisblijvende ouderen deze zomervakantie

Den Haag, 18 juli 2022 – De zomervakantie in Overijssel is begonnen. Dit jaar is zo’n 80% van de Nederlanders weer van plan op vakantie te gaan.[1] Ouderen blijven vaker thuis. Ze ontvangen in de zomer minder bezoek en hebben minder sociale contacten. In de zomercampagne Eén tegen eenzaamheid, roept het ministerie van VWS Overijsselaars op om ook als je op vakantie bent contact te houden met ouderen.  Voor thuisblijvende ouderen zijn de zomermaanden vaak stiller dan normaal. Zij ontvangen minder bezoek én hebben minder sociale contacten.
Samen ontbijten
Annemieke en haar schoonouders hebben een goede band. In de zomerperiode zoekt ze net wat vaker contact door te bellen of een kaartje te sturen. “Mijn schoonmoeder Nelly heeft met haar eigen naaiatelier altijd wel iets om handen. Maar ik merk wel dat haar sociale contacten met de tijd flink zijn afgenomen. Ook is ze niet heel lang geleden haar moeder verloren. Ze spreekt haar broer normaal gesproken veel, maar hij is nu 6,5 week op vakantie. Ik merk dat ze het daardoor op dit moment lastiger heeft. Daarom zoek ik wat vaker contact. Van de week stuurde ik haar een appje: zullen we gaan ontbijten samen?”  De 67-jarige Nelly is blij met zo’n schoondochter. “Voor hen voelt het normaal om dit soort uitstapjes met me te maken. Maar mij is het veel waard”.
Een klein gebaar kan het verschil maken

De zomercampagne is onderdeel van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het actieprogramma heeft als doel eenzaamheid bespreekbaar te maken en eenzaamheid tegen te gaan. Dat doet het actieprogramma onder meer met de campagne ‘Een klein gebaar kan het verschil maken’. Meer weten? Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

“Noe a zin in an!”Luttenberg maakt zich op voor de Luttenbergse 700

Door Sonja Veneman Van 12 tot en met 16 augustus is zaal ...