Vrijdagmorgen vroeg 3 april fietste wethouder Blijdenstein het Kulturhus in met een opvallend rode fietstas op haar fiets. Het veelzeggende logo Boek aan Huis onthulde haar missie: ze bracht een boek terug naar de bibliotheek.

Opening Boek aan Huis

Deze actie bij wijze van openingshandeling stond symbool voor een nieuwe dienst Boek aan Huis. Deze is samen ontwikkeld door de Bibliotheek Raalte, Landstede Welzijn en de Gemeente Raalte. Sinds begin dit jaar komen iedere twee weken een aantal vrijwilligers naar de bibliotheek in Raalte. De vrijwilligers hebben ieder een aantal eigen klanten. Deze klanten zijn zelf niet meer in staat om materialen in de bibliotheek op te halen. De dienst kost hen alleen het normale lidmaatschapsgeld, het bezorgen is een service.
Wethouder Blijdenstein sprak haar steun uit voor dit project omdat het de mogelijkheid biedt aan mensen om te blijven participeren in de gemeenschap. Verder merkte ze op dat de samenwerking tussen verschillende organisaties meer is dan de som der delen. De handen ineen slaan is een investering in de toekomst, waarin we meer diensten kunnen ontwikkelen voor mensen die de aansluiting dreigen te missen. Zo is het een verrijking voor zowel de klanten van Boek aan Huis maar ook voor de vrijwilligers.

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting dinsdag 26 september

Dinsdag is het wisselend bewolkt met toch nog wat ruimte voor de ...