Maandag 17 februari heeft de heer Hoogendijk van de Boni supermarkt in Wijhe een convenant ondertekend met de gemeente Olst-Wijhe en het Bureau Horeca Bijzondere Wetten.

Ook Boni supermarkt tekent alcohol convenant

Het doel van dit convenant is om de verkoop van alcoholhoudende dranken in supermarkten aan jongeren beneden de 18 jaar tegen te gaan. De AH in Wijhe en Plus in Olst hebben al op 10 december 2013 een convenant daarvoor ondertekend.

De medewerkers van de Boni kunnen een opleiding krijgen over de verkoop van alcohol. Daarna bezoeken jongeren in totaal zes keer de supermarkt en zullen proberen alcoholhoudende drank te kopen. Hierbij wordt gekeken of de Boni aan de regels van de Drank- en Horecawet voldoet. Als geen alcohol kan worden gekocht, ontvangt de ondernemer een deel van de inleg terug. Tijdens de periode van het convenant, is de afspraak dat de supermarkt buiten het reguliere toezicht van de Drank- en Horecawet valt.

De Aldi in Olst kiest voor de landelijke aanpak en doet niet mee met het lokale convenant. Wel wordt het personeel getraind en doen zij er alles aan de verkoop van alcoholhoudende drank tegen te gaan. Nu de Aldi niet meedoet aan het convenant, vallen zij onder het reguliere toezicht.

Per 1 januari 2014 is de Drank- en Horecawet gewijzigd. Als voorbereiding hierop heeft de gemeenteraad op 16 december 2013 de notitie “Preventie- en Handhavingplan, Integrale aanpak Drank- en Horecawet” vastgesteld. In de notitie ligt de nadruk op preventie.

De raad ziet het voorkómen dat jongeren onder de 18 jaar alcohol kopen en nuttigen als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Om die reden wil de gemeente graag samen met de supermarkten, horeca, jongerenorganisaties, (sport)verenigingen en evenementenorganisaties hierover afspraken maken.

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting Maandag 03 Oktober

Door Erwin Hoogenboom Maandagochtend is het wisselend bewolkt met ruimte voor de ...