Tijdens de Politieke Markt van woensdagavond bleek dat de hele raad behalve Gemeentebelang, CDA en GroenLinks het wel prima vinden als er 70.000 euro uitgetrokken wordt voor een onderzoek om af te wegen of het haalbaar is of de gemeente de realisatie van een nieuwe bibliotheek aan de Stromarkt voor haar rekening kan nemen.


Onderzoek van 70.000 is kleingeld voor gemeente

Namens Gemeentebelang stelde Marcel Elferink woensdagavond tijdens de politieke markt dat het onderzoek de indruk wekt dat het college al heeft besloten om zelf de nieuwe bibliotheek te ontwikkelen. Wethouder Hartogh Heys (D66) gaf aan dat er nog geen keuze is gemaakt.

Hartogh Heys (D66) stelde ook nog “geïrriteerd” te zijn dat dit onderwerp nu op de agenda stond. Er wordt nu gewerkt aan verschillende scenario’s voor de bibliotheek waaruit de raad later dit voorjaar een keuze kan maken. Dan moet de raad dus wel zo uitgebreid mogelijk worden geïnformeerd.

Gemeentebelang, CDA en GroenLinks hadden moeite met de 70.000 die het onderzoek kost. Carlo Verhaar had zo vertelde hij “proestend” kennis genomen van deze 70.000 euro. Hij gaf aan dat er juist was afgesproken dat het een tandje minder moest met dure onderzoeken. Maar een meerderheid vindt het dus kennelijk geen probleem. De gemiddelde burger heeft natuurlijk geen 70.000 euro in de knip. Voor een overheidsorgaan als de gemeente Deventer is 70.000 euro slechts kleingeld.

Over Salland TV

x

Check Also

Peiling AVS: ‘Een op de vijf Overijsselse scholieren zit thuis’

Het coronavirus grijpt op scholen flink om zich heen: één op de ...