Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag bij de rechtbank in Almelo 120 uur taakstraf geëist tegen een dameskapper uit Nijverdal die medewerksters op het toilet heeft gefilmd.

Nijverdal – Taakstraf geëist tegen dameskapper

De 39-jarige kapper verklaarde voor de rechters dat hij geen seksuele bedoelingen had gehad. Hij had een spycam in een mandje geplaatst om er op die manier achter te komen wie er verantwoordelijk was voor verstoppingen van het toilet. Toen een van de kapsters de camera ontdekte, bracht ze haar collega’s ervan op de hoogte. De zes kapsters meldden zich allen ziek en deden aangifte.

Ze zeggen ernstige psychische schade te hebben opgelopen. Omdat slechts één van de kapsters herkenbaar is gefilmd, kon maar één geval van aanranding juridisch aannemelijk worden gemaakt. In Nijverdal heeft de zaak veel beroering veroorzaakt. Enkele kapsters zijn een eindje verderop hun eigen zaak begonnen. Ook de kapper zelf, die nog steeds een salon drijft in het dorp, zegt grote psychische, sociale en economische schade te hebben opgelopen.

Over Salland TV

x

Check Also

Brouwers: “Niemand had het onterecht gevonden als wij van PSV hadden gewonnen”

Go Ahead Eagles had PSV lange tijd in de houdgreep, maar liet ...