Paniek in de politiek in Deventer, vier fractieleden van de PvdA willen geen nieuw stadskantoor. Ze stuurden een brief naar alle PvdA leden in Deventer.

Nieuw stadskantoor, de Deventer politiek wil wel

De gelederen van de PvdA in Deventer zijn dus niet gesloten als het gaat om de bouw van het nieuwe stadskantoor met bibliotheek. Vier fractieleden, Wil van der Ouderaa, Jos Pierey, Bep Spa en Cetin Yildirim zijn het niet eens met de bouw. Ze hebben een brief geschreven aan de PvdA leden met hun visie. De brief was natuurlijk niet bedoeld om uit te laten lekken. Maar dat gebeurde wel, en nu is het even afwachten wat er gaat gebeuren.

Om het plan van het stadskantoor met bieb van tafel te krijgen zal er een initiatiefvoorstel moeten worden ingediend. Dat voorstel moet dan weer door een meerderheid van de raad worden ondersteund. Belangrijk is de tekst van dat initiatiefvoorstel, want daarin moet dan staan dat het besluit dat hierover in 2005 is genomen wordt teruggedraaid. Of het zover zal komen is afwachten. De actiegroepen die tegen de bouw zijn kunnen natuurlijk de politieke opinie nog gaan veranderen.

Maar zoals het er nu uitziet zal er geen meerderheid zijn voor een eventueel initiatief-voorstel. En dan kan er alleen nog gesteggeld worden over het plan dat nu op tafel ligt, het verbeterde ontwerp eventueel weer terugsturen naar het college. Maar dan komt er gewoon weer een ander voorstel op tafel. Ook een bindend referendum onder de bevolking met een keihard ja of nee zal niet door een meerderheid van de gemeenteraad gehonoreerd worden.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...