OLST-WIJHE - De bouw van het nieuwe gemeentehuis in Wijhe valt flink goedkoper uit dan was geraamd.

Nieuw gemeentehuis Olst-Wijhe flink stuk goedkoper

De gemeente heeft ongeveer 500.000 euro over van het budget van 11,2 miljoen euro dat door de raad in 2008 beschikbaar was gesteld. Bovendien vallen de jaarlijkse huisvestingskosten 70.000 euro per jaar lager uit, op een bedrag van ongeveer 900.000 euro. Het overschot gaat in de algemen reserve. De raad kan bepalen wat hier mee te doen: of er een nieuw doel voor vinden of het geld maar gewoon in kas houden.

Trots stemt ook tegen nieuw stadskantoor
DEVENTER – In navolging van Gemeentebelang, SP en CDA heeft nu ook de eenmansfractie van Trots op Nederland aangekondigd over twee weken tegen het plan voor een nieuw stadskantoor te stemmen. Een meerderheid in de raad is nog altijd voor. De tegenstemmers hebben samen 11 van de 37 zetels. Eerder was Jacques Breuker, het enige raadslid van Trots op Nederland in Deventer, nog voorstander van het nieuwbouw-plan aan het Grote Kerkhof.

“De situatie is de laatste weken zo veranderd dat ik nog weinig vertrouwen heb in de plannen”, laat Breuker weten. “Het lijkt wel of het stadskantoor een prestige-object wordt.”

Breuker verwacht niet dat de nieuwbouwkosten binnen het budget blijven van 65,4 miljoen euro, zoals wethouder Margriet de Jager heeft toegezegd. Breuker: “Er hoeft maar één lijk onder de grond te liggen, en de kosten vliegen omhoog.” Tijdens de politieke markt van afgelopen woensdag over het stadskantoor mengde Breuker zich niet in de politieke discussie. “Ik hoorde alleen maar argumenten die ik al heel vaak had gehoord. Daarom vond ik het niet nodig om zelf wat te zeggen.”

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 30 november

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...