Na-competitie kent eerste slachtoffers

Na afloop van de reguliere competitie strijden diverse clubs om promotie of knokken tegen degradatie. Dit seizoen, door de aangepaste promotie-degradatieregeling van de KNVB zijn er veel meer wedstrijden te spelen om de herindeling te realiseren.

De droom van Wijhe, directe terugkeer naar de 2e klasse, spatte uiteen tegen Lemelerveld. De gasten bleken met 0-3 veel te sterk voor de roodhemden. vv Lemelerveld speelt op 11 juni bij VV Beekbergen in de halve finale.

Zo won Diepenveen vanaf de penaltystip, nadat de wedstrijd in een zinderende 4-4 was geëindigd tegen SDOL. Daarmee gaat Diepenveen verder in de strijd voor behoud in de diezelfde 3e klasse en speelt het op 11 juni bij SV Haarle.

In diezelfde klasse streed Lettele tegen Groen-Wit. echter moesten de blauw-witten het onderspit delven in Apeldoorn waar het 2-1 werd voor de thuisclub. Lettele blijft daarmee, ook voor het komende seizoen, 4e klasser.

Voorwaarts uit Twello streed om een plek in de 4e divisie. Het bleef lang spannend in Twello waar zelfs een verlenging uitkomst moest bieden. Daarin wisten de gasten uit Susteren de 1-2 te scoren waardoor het seizoen er op zit op ‘De Leane’.

Aan de andere kant van Twello voetbalde dit weekend SV Twello om een plekje in de zaterdag 2e Klasse. WAVV werd in eigen huis met 4-3 verslagen waarna de SV op 10 juni op bezoek gaat bij vv Hellendoorn in de derde ronde. Hellendoorn versloeg vv Daarlerveen met 2-1.

Foto: KNVB

Onderin Streden DAVO, Go-Ahead en IJsselstreek voor de 4e en 5e klasse. In een onderling duel versloeg DAVO stadsgenoot IJsselstreek. De Tricolores komen daarmee komend seizoen uit in de 5e Klasse. Dvv Go-Ahead hield het spannend tegen EDS, in Ellecom stond een 4-4 stand op het bord na de verlenging. Aansluitend nam de Deventerploeg de strafschoppen beter.

Komend weekend mag SV Raalte een poging wagen thuis tegen het Apeldoornse TKA, terwijl DAVO naar Apeldoorn afreist om tegen WWNA uit te komen. Dvv Go-Ahead gaat de IJssel over en speelt tegen vv Voorst.

Blauw-Wit ’66 is gekoppeld aan Eerbeekse Boys, dit na de 1-4 overwinning bij FC Berghuizen dit weekend. De wedstrijd, richting een plek in de zaterdag 3e Klasse, in Holten is op 10 juni.

Indelingen na-competities:
Zaterdag:
https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/27874/nacompetitie-oost-zaterdag-2022-2023
Zondag:
https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/27875/nacompetitie-oost-zondag-2022-2023

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Het allerlaatste Tentfeest in Wesepe sluit het tentfeestseizoen af

De maanden september en oktober stonden natuurlijk vol met dorpsfeesten. Het Allerlaatste ...